Sauna huren voor uw feest of event?

 

– creëer hier uw sauna oase –

 

Zoekt u een apart event in een sfeervolle ambiance?
 
Verras uw bezoekers met een outdoor sauna!
 
 

 

Wij maken u graag warm!

 

– Outdoor sauna van Windcirkeltenten –

Onze sauna heeft een historische achtergrond. 

 

Een authentieke concept met natuurlijke materialen. 

Een ervaring van fluweel zachte warmte!     

 

 

Uw sauna oase zelf samenstellen:  

 
 

Hieronder kunt u een keuze maken op basis van uw wensen.

Heeft u specifieke wensen? Laat het ons horen!

 
  

U kunt bij ons een outdoor sauna huren met opgietingen en ruimte voor 20 personen.

Om een heerlijke wellness oase te creëren overkappen we de sauna vaak met een grote bedoeïentent / stretchtent. Na een bezoek aan de sauna kunnen uw gasten lekker nazitten, dansen, etc. Wij bieden tevens music en lights.

De sauna wordt verwarmd door echte basalt stenen. Buiten de sauna worden de stenen verhit. U heeft de keuze uit een gesloten steenoven (gesloten vuur) of grote vuurschaal (open vuur).

Wij kunnen voor u de sauna bedienen en uw bezoekers/gasten begeleiden. Wij verhitten voor u de stenen en doen opgietingen. U kunt ook zelf de sauna bedienen na onze uitleg/instructie. U haalt dan zelf de stenen uit het vuur en doet opgietingen.

Wellicht wilt u uw gasten een douche aanbieden na een bezoek aan de sauna. Onze douche la mécanique is een bezienswaardigheid op zich. Wij bieden tevens sarongs en handdoeken.

Misschien beschikt u zelf over een ruimte waar bezoekers zich kunnen verkleden. Als dit niet zo is bieden wij u een sfeervolle kleedkamer in de vorm van een historisch tent. Deze plaatsen we naast de sauna.

 

Wij denken graag met u mee en horen graag uw wensen!

Meer informatie, vragen en offerte:

 

info@zweethutwestfriesland.nl

         

Jan Albert de Jonge 0613963096  

   

Geschiedenis sauna  

 

De ontwikkeling van de sauna kent een rijke geschiedenis.

De historische oorsprong van de sauna kan worden teruggevoerd naar de prehistorische tijd. De mensen groeven gaten in de grond en legden daar hete stenen in om warm te blijven.De oorsprong van de sauna is afkomstig uit de Oost – Aziatische regio. Het ”zweetbad” verspreidde zich aldaar over Midden-en Zuid-Amerika. Toen de Finnen 2000 jaar geleden hun Aziatische thuisland verlieten namen ze de saunatraditie mee naar het hedendaagse Finland. Het verspreidde zich vervolgens over het gebied rondom de Middellandse Zee. De Romeinen waardeerden de sauna en zagen het als een toevoeging op hun thermale baden.De Grieken en Romeinen hadden een uitgebreide badcultuur. Bij de Grieken bekend als de ”therme”. De Romeinen hadden de openbare baden overgenomen en ontwikkelde deze tot enorme luxe badhuizen. In de tweede en derde eeuw ontstonden er na verovering van nieuwe gebieden door de Romeinen vele nieuwe badhuizen.     

De oorsprong van het woord sauna wordt toegeschreven aan de Finse taal. In de Finse taal betekent het woord ”sauna” een ”badhuis”. Het Finse volk blijkt ook het meest invloedrijke volk te zijn geweest bij het verspreiden van het 2000- jaar oude ”zweetbad”.

 

Onze websites

 

Saunaevents.nl

 

info@saunaevents.nl

 

Windcirkeltenten.nl

 

info@windcirkeltenten.nl

 

Riddertent.nl

 

info@riddertent.nl

 

Zweethutwestfriesland.nl

 

info@zweethutwestfriesland.nl

 

Home